fit and shread

terapie alternativă, reeducare posturală, nutriție și fitness

fit and shread

terapie alternativă, reeducare posturală, nutriție și fitness

Consider ca toți avem nevoie de exerciții fizice, indiferent de problema de sănătate pe care o avem.

Sportul a fost și este benefic pentru că mișcarea înseamnă viață și sănătate.


În momentul exercițiilor fizice organismul este supus la diferite teste, teste pro organismului. Capacitatea lui de refacere și de activare a celulelor stem( celule mamă ce ajută la refacerea organelor interne) devine foarte accentuată.

Atunci când facem sport, în corp se formează atât radicali liberi cât și acid lactic , fiecare având un rol foarte important. În momentul formării radicalilor liberi organismul e supus stresului, dar tot în acest moment organismul își folosește nutrienții și antioxidanții pentru refacere și combaterea radicalilor liberi iar puterea lor este mult mai mare în momentul practicării exercițiilor fizice (de ce?)

Pentru ca am adus discuția despre acid lactic, in momentul in care facem exercitii intense muschiul ramane fara oxigen si intra in modul anaerob (formare acid lactic). In momentul formarii acidului lactic , glanda pituitara e responsabila pentru secretia de hormoni dând informație organismului să secrete hormoni utili in refacere ( HGH,IGF) .Capacitatea pulmonara creste iar intake-ul de Oxigen este tot mai mare. Din acest motiv, sportul este un element principal in combaterea cancerului (deoarece celula canceroasa nu suporta oxigenul) asadar ajungem la concluzia ca miscarea este benefică si in cancer prin marirea cantitatii de Oxigen la nivel celular cat si ridicarea Ph-ului sangelui, de la unul acid la unul neutru.

Probleme cardiovasculare?

Exercițiile fizice întăresc miocardul ( mușchiul inimii), întăresc și dilată arterele pentru a face loc fluxului sangvin. Arterele vor deveni mai curate și se va regla nivelul de colesterol.

Diabet?

Atunci când facem mișcare, organele noastre interne vor funcționa mult mai bine, ficatul începe sa se detoxifieze iar pancreasul trece la treabă prin buna funcționare și secreția de amilază , lipază și tripsină.

Glicemia se reglează iar diabetul începe să fie ameliorat.

Reumatism, osteoporoză sau artrită - în momentul mișcării lichidul sinovial este mărit și ajuta la mobilitatea articulațiilor. Gândiți-vă la el ca la un ulei pentru motor. Dacă motorul nu are ulei începe să facă zgomote și să se strice. Așa se întâmplă și cu articulațiile noastre in timp ce facem exerciții fizice, lichidul sinovial este secretat într-o cantitate mult mai mare decat în mod obișnuit.

Toate aceste rezultate sunt datorită sportului și mișcării, nu există afecțiune din punctul meu de vedere în care să fie interzisă mișcarea!

Antrenamentele se vor face în limita locurilor disponibile!

Rezultatele antrenamentelor

Formular de înscriere